Anton Voloshin

Anton Voloshin (°1983) kreeg de schrijfmicrobe te pakken toen hij 8 was, maar al van daarvoor deed hij niets liever dan verdwijnen in verhalen, er zelf maken (poppenkast met knuffeldieren!) en er anderen mee entertainen. Hij leerde lezen met Jommeke en schreef voor het eerst teksten in WordPerfect op een MS-DOS-computer. Hij vindt het superraar om over zichzelf te schrijven in derde persoon, iets wat normaal enkel voorbehouden is voor Herman De Croo, Eddy Wally en Dimitri Bontinck.

IN FOCUS

Mijn zesde dichtbundel, De snelheid van de duisternis, is nu online gratis te lezen en te downloaden. Het is een reis in 29 gedachten langs een desintegrerende wereld waar lelijkheid, desinformatie en ruwheid lijken te zegeveren.

Cover: Anton Voloshin

Gedichten

Losse gedichten, soms reflecties van een state of mind, soms compact verpakte ideeën. Check ook m'n gratis te downloaden dichtbundels. Soms zijn er ook ingesproken versies beschikbaar. Mijn Gentse accent moet je er maar bij nemen.

Foto: Brian Fouhy,

 

tumblr_otcqx3IUlp1qz6f9yo6_1280.jpg

GEMOPPER

Iedereen is ziek van opinies en geloof me vrij, ik zou ze zelf niet schrijven als ik ze elders ook al kon lezen. Koud te serveren, mogelijk met een korrel zout. Soms verschijnen mijn opinies ook bij andere publicaties zoals Knack of De Wereld Morgen.

Art: Yoshitoshi Kanemaki, 'Glitch in the Matrix.'

 

Gedachten & VERHALEN

Beide blogs zijn er (tijdelijk) mee opgehouden, maar je kan ze nog steeds lezen: gedachten  en kortverhalen. De gedachten zijn gebundeld in 'In de vorm van een vogel' en de kortverhalen in 'Recombinant'.

Art: Kelly Maker.

 


RECENSIES

Bijna elk boek dat ik lees krijgt sinds 2002 een korte recensie van me. Ik lees alles van romans over dichtbundels tot filosofische essays en autobiografieën. Wil je dat ik een bepaald boek lees. Laat iets weten!

Foto: La Bibliotheca, via thisinsthappiness

 

ALLE TEKSTEN

Naar een specifieke tekst op zoek en de weg wat kwijt in het kluwen van de blogs? Of wil je je gewoon vergapen aan een lange lijst van meer dan 700 teksten? Dan heb ik goed nieuws voor jou, want hier is de exhaustieve lijst!

Foto: ikzelf in Noorwegen met geitjes

 

VOLG MIJ

Je kan me liken op Facebook of me volgen op Twitter. Voor Instagram ben ik te lelijk en voor Snapchat te oud. Ik hou van poezen, ik ben immers een man van deze tijd. Op sociale media maak ik veel slechte mopjes.

Foto: ikzelf met mijn 10-jarige kater.

 

pb3-characteristics-hero.jpg

EISBÄR?

Eisbär Communications is de naam van mijn activiteit in bijberoep: vertaling, copywriting en redactie, ik doe het allemaal. Aangezien ik ook een dagjob heb, komen die activiteiten wel met een aantal beperkingen.

Foto: Polar Bear Initiative